Loading...

”Precious” nominerad i Svenska Designpriset

Cordovan tillsammans med BillerudKorsnäs är nominerade i Svenska Designpriset 2020. Sveriges största tävling i design.I år tävlar vi med bidraget ”Precious” och tävlingen avgörs dels av en namnkunnig jury och dels via en öppen omröstning för allmänheten 

Vårt tävlingsbidrag ”Precious” är en avancerad förpackningdesign som vi tagit fram tillsammans vår kund BillerudKorsnäs – en världsledande leverantör på just förpackningsmaterial. Syftet med ”Precious” var att skapa en förpackning som visar hur en designer kan förverkliga sina idéer om att skapa vackra, funktionella och hållbara förpackningar med BillerudKorsnäs nya förpackningsmaterial CrownBoard Prestige. 

Resultatet blev en säljande och differentierande förpackning vars konstruktion och design ställer höga krav på materialet – i synnerhet när det gäller styrka, formbarhet och tryckyta. Till exempel är Precious tryckt i 4-färgsoffset, folierad, behandlad med två olika UV-lacker med effekter, präglad, skyddslackad, stansad, bigad och limmad. 

Svenska Designprisets jury har bedömt bidragen utifrån bland annat effekt, känsla och budskap som färg och form skapar.

Om Svenska Designpriset

Målet med Svenska Designpriset är att främja och utveckla svensk design och kommunikation. Tävlingen är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och visuell kommunikation. I ett första steg väljer en jury bestående av nio tunga namn inom den svenska designvärlden ut de nominerade bidragen inom en rad olika tävlingskategorier.Därefter sker en öppen omröstning för allmänheten och tävlingen avgörstill 50 % på juryns röster och till 50 % på folkets röster.

Vill du veta mer om Svenska Designpriset och alla vinnare? Besök designpriset.se