Loading...

Hej Anna – vår nya ekonomichef!

För några veckor sen började Anna Wiklund hos oss. Hon har inte bara satt sig blixtsnabbt in i arbetet utan knep även andra platsen i vår prestigefulla äggmålartävling, inte illa för en nykomling.

Välkommen till oss Anna, hur kom det sig att du sökte dig hit? 

Tack, det är kul att vara här. Jag kommer ju ursprungligen från konsultbranschen, där jag jobbade i många år. Och en av sakerna som jag alltid uppskattade var att jag fick så stor inblick i en mängd olika företag, genom kunderna. Det är en anledning till att jag gärna ville jobba på en reklambyrå. Här får man lära känna kunderna ordentligt. Dessutom måste jag säga att jag tycker att medarbetarna i den här branschen är väldigt trevliga.  

Det tackar vi ödmjukast för. Vill du berätta lite om dig själv? 

Är en smålänning som nu har bott över halva mitt liv i Göteborg. Jag bor i Fiskebäck med sambo och hund. Alla barnen är utflugna.   

Vad har du gjort tidigare? 

Jag har gjort en massa olika saker, men mest har jag jobbat i konsultbranschen. Jag var 20 år i samma bolag, Scandinfo. Efter det arbetade jag inom ett vårdbolag, där vi hade olika boende för ungdomar, allt ifrån HVB-hem och stödboende till familjehem samt skyddade boenden. Där trivdes jag bra, för jag är en mycket socialt inriktad person. Senast kommer jag från Sahlgrenska akademin, där jag var controller åt professorer och forskargrupper på sektionen för psykiatri och neurokemi.   

Hur kommer det sig att du arbetar med ekonomi? 

Tycker att det är så kul med siffror! Plus att det oftast även innebär andra, varierande arbetsuppgifter. Och så gillar jag att jobba med att stötta vd och kollegor med uppgifter de behöver.   

Till höger om vår Mood Manager Karin sitter Anna, djupt koncentrerad med att få till... rätt rundning av ett ögonbryn kanske?

” Jag är en team-person, jag gillar verkligen att samarbeta och hjälpa andra.”

Vad är det bästa med ditt jobb? 

Att jag får jobba med siffror som jag gillar skarpt. Men ändå att jag får mycket variation, väldigt olika arbetsuppgifter och härliga kollegor. Jag är en team-person, jag gillar verkligen att samarbeta och hjälpa andra. 

Vad gör du helst när du inte jobbar? 

Jag älskar havet! Badar gör jag året runt, det blir minst ett dopp i veckan under årets alla veckor. Allra helst från båten, men vintertid blir det vid Fiskebäcksbadet, alldeles nära där jag bor.

Vår trädgård med växthus och odling är också ett stort intresse. Jag förodlar grönsaker inomhus för fullt just nu. Köper alltid för många fröer… och jag odlar allt ifrån tomater, gurka och paprika till rödbetor, sockerärtor, morötter och rädisor med stor glädje.

Långa promenader tar jag gärna med vår hund som är en borderterrier. Hon heter Wilma och är 13 år. Wilma skulle egentligen kunna få en helt egen artikel, hon är en väldigt cool hund. Vi lät barnen leka med henne på sina villkor, hon fann sig t ex i att vara patient när de lekte doktor, dom klädde henne i söta klänningar och hon satt lugnt i dockvagnen när barnen ville gå på promenad. Numer när alla barn är utflugna lever hon som nöjd pensionär och får själv bestämma vad hon skall göra.

Under våra promenader tillsammans lyssnar jag oftast på ljudböcker. Jag har en stor förkärlek till allt som har med böcker att göra, både att lyssna som sagt, men även att sätta mig i skönaste fåtöljen med en nyinköpt tegelsten – det är en ren njutning. Jag läser helst romaner, både nutida och historiska, bland mina favoriter finns Livet efter dig av Jojo Moyes, Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón, Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren och Berlinerpopplarna av Anne B. Ragde.

Träning gillar jag också, mest på gym eller på tennis- och padelbanan men även med skidorna på (både på längden och utför).  

 

PS. Någon kanske undrar över äggtävlingen? Den går ut på att vi varje år inför påsk målar av varandra efter bästa förmåga på just ägg. Sen försöker vi klura ut vilket ägg som föreställer vem. Att Anna lyckades ta andraplatsen säger en hel del om henne. Ett engagemang över det vanliga och stort intresse för människor. Det bådar gott.

Till sist, coolaste hunden – Wilma.