Loading...

Välkommen vår nya projektledare!

Välkommen vår nya projektledare!

En gång var hon strandsatt med 200 personer på en grekisk ö utan hotell när folk började fråga efter insulin. Då var hon reseledare, idag är Anneli Höggren strategisk projektledare och en trygg klippa som med stort engagemang guidar kunder och medarbetare genom alla slags utmaningar.

Välkommen Anneli! Berätta varför du sökte dig till Cordovan?

Jag kände att tiden var inne för att byta arbetsplats. Jag ville få en större variation i arbetsuppgifterna och kika in i lite olika branscher. Cordovan är en byrå med anor och har små och stora kunder i blandade branscher. Det finns en professionalism och långsiktighet här i både kunder och medarbetare, och det tycker jag känns bra. 

Vad har du gjort tidigare?

De senaste 10 åren har jag jobbat på ICA Inhouse, först som projektledare och sen som Key Account Manager, alltså kundansvarig strategisk rådgivare. Ursprungligen kommer jag från rese- och servicebranschen och jobbade flera år utomlands, mestadels för TUI som reseledare och destinationsansvarig och främst i Grekland. Jag kom egentligen in i resebranschen av en tillfällighet och tänkte att det mest skulle vara en kul grej under en kortare tid, men det blev totalt 12 år utomlands. 

Grekland låter ju väldigt härligt, varför valde du att byta bransch?

Sverige lockade mig och jag ville hem igen. Borta bra men hemma bäst. Väl tillbaka började jag plugga projektledning och fick omvandla alla mina praktiska kunskaper till teori. Jag fastnade speciellt för marknadsföringsdelen och efter att ha jobbat ett tag som säljare gick jag över till ren marknadsföring. På ICA Inhouse fick jag utvecklas inom projektledning har genom åren ansvarat för många olika typer av uppdrag. Allt från kundtidningar, rikstäckande event och mångkultursprojekt till mer strategisk rådgivning med stort fokus på digital transformation. 

Vilka egenskaper tycker du en bra projektledare ska ha?

Det viktigaste är nog förmågan att skapa engagemang och förtroende, och att kunna blanda och ge. Som projektledare håller man ordning och reda men det är också bra att ha en kreativ ådra. Man ska kunna leda och ha syfte och mål som ledstjärna. Och så är det viktigt att vara positiv för det smittar av sig.  

Skaftö, Annelis eget paradis.

Anneli älskar att bjuda på riktigt god mat.

Vad är roligast med jobbet?

 Att inget projekt är det andra likt, och ingen kund är den andra lik. Man får sätta sig in i olika projekt, kunder och branscher och alltid försöka hitta det bästa samarbetet utifrån just det projektets förutsättningar. Personligen gillar jag det här med deadlines och att vara med och lösa kommunikativa utmaningar. Jag tycker om ansvaret och att se till att alla i teamet kommer till sin rätt. Sen vill man ju också att kunden ska känna ”Åh vad bra att just du tar hand om det här”. 

Vill du berätta lite mer om dig själv?

Jag bor i Kungälv och har tre döttrar mellan 10–22 år, en i varje värld så att säga. Den äldsta har flyttat hemifrån men bor inte långt ifrån oss. När vi inte är i Kungälv tillbringar vi mycket tid på vårt lantställe ute på Skaftö. Där är vi omgivna av skog, djur och natur. Jag tycker om att laga mat och på Skaftö har vi ett utekök som jag älskar att vara i. Där kan alla umgås medan middagen blir klar. Det är något som verkligen ger mig energi, att laga mat och se hur glada alla blir över den. Eftersom jag bott i Grekland blir det gärna grekiskt, tzatziki och andra godsaker. Det äts med god aptit hemma hos oss! 

Du pratar ju grekiska, får du användning av det även i Sverige?

Faktiskt så har man stor användning i och med att man kan räkna ut vad saker betyder. Det är så mycket i vårt språk som kommer från grekiskan. Jag tycker det är riktigt kul när jag väl får chansen att snacka lite grekiska, och skulle gärna göra det oftare, bara tillfälle ges. 

Förutom passionerad matlagning, vad gör du på fritiden?

Min äldsta dotter har en liten hund, en tax som heter Daisy, som jag har ”delad vårdnad” om. Vi är fullkomligt förälskade i henne och hon är hela familjens lilla kelgris. Med tre döttrar är det alltid full rulle och sedan är jag väldigt social och gillar att umgås med familj och vänner. Jag är väl lite av en projektledare även i bekantskapskretsen och älskar att anordna middagar och fester av olika slag. 

Slutligen, du fick ju vara med om en hel del som reseledare. Vilka erfarenheter därifrån har du användning för idag som projektledare?

Åh, att vara reseledare har gett så mycket. Man lär sig att tackla alla möjliga slags problem. Och just det här med att kunna möta människor är ju viktigt och roligt oavsett vad man jobbar med. Så att jobba en säsong eller två som reseledare är något jag verkligen rekommenderar alla som har möjligheten, för det har man så stor nytta av.  

 

Familjens kelgris Daisy.

”Som projektledare håller man ordning och reda men det är också bra att ha en kreativ ådra. Man ska kunna leda och ha syfte och mål som ledstjärna.”